Wat Is Het Littermate-syndroom? De Complete Gids, BIJGEWERKT 2022

Littermate-syndroom Een Complete Gids

Veel hondenbezitters houden van het idee om twee puppy’s uit exact hetzelfde nest te hebben. Ze zullen samen kunnen spelen, met elkaar kunnen opschieten en een sterke band hebben. Mis.

Helaas manifesteert dit idyllische scenario zich in de overgrote meerderheid van de gevallen niet op de manier waarop het hierboven wordt weergegeven, maar blijkt het een nachtmerrie te zijn voor zowel de eigenaren als de puppy’s. Het Littermate-syndroom is een veelvoorkomend probleem dat kan worden veroorzaakt door twee puppy’s die uit hetzelfde nest worden geboren.

Wat Is Het Littermate-syndroom (

Littermate-syndroom wordt gewoonlijk gedefinieerd als het scenario waarin twee puppy’s uit hetzelfde nest samen in hetzelfde huis worden grootgebracht en een sterke band met elkaar ontwikkelen. Deze vorm van vroege hechting kan leiden tot agressie tussen de honden, en bovendien kan het voorkomen dat beide puppy’s zich op een normale, gezonde manier met u hechten. Bovendien, wanneer twee puppy’s uit hetzelfde nest zo’n sterke band ontwikkelen, kan dit enorme niveaus van stress en verlatingsangst veroorzaken wanneer ze zelfs voor korte tijd van elkaar gescheiden zijn. Het Littermate-syndroom kan voorkomen bij puppy’s van verschillende leeftijden of uit verschillende nesten, maar dit komt veel minder vaak voor. Andere veelvoorkomende problemen veroorzaakt door het nestgenootsyndroom omvatten, maar zijn niet beperkt tot:

Naarmate de pups ouder worden, zullen ze moeten vechten voor hun nestgenoot.

Angst en stress kunnen worden veroorzaakt door het omgaan met onbekende mensen, honden, prikkels of objecten.

Zelfs de meest eenvoudige commando’s niet leren door te veel op elkaar te focussen.

Littermate-syndroom Bij Honden

Het Littermate-syndroom kan verschillende problemen veroorzaken. Dit zijn de meest voorkomende (in willekeurige volgorde).

Gebrek aan socialisatie en training

Het trainen, spelen met, socialiseren en zindelijk maken van twee puppy’s is vaak een veel zwaardere taak dan je zou denken; puppy’s zijn schattig, dus het zal allemaal zonneschijn en rozen zijn, toch?! Het is helaas niet mogelijk om twee pups tegelijk groot te brengen. Dit kan voor beiden op vele niveaus tot problemen leiden. Dit is natuurlijk iets dat koste wat kost moet worden vermeden.

Hyper-gehechtheid

Helaas kunnen nestgenoten al snel te veel aan elkaar gehecht raken, waardoor ze moeilijk zonder elkaar kunnen opschieten. De ene pup heeft hier vaak meer last van dan de andere. Hyper-gehechtheid kan zich manifesteren als angstig, angstig en soms agressief gedrag.

Vijandigheid tussen honden

Vaak kunnen broers en zussen van hetzelfde geslacht vijandig tegenover elkaar worden. Dit kan leiden tot vechten en agressie. Dit is, zoals je zou verwachten, gevaarlijk, vooral als ze ouder worden en sterker worden en met meer kracht vechten. Bovendien, als nestgenoten niet goed gesocialiseerd zijn, dwz alleen met elkaar, kunnen ze vijandig worden tegenover andere honden.

Is Het Littermate-syndroom Een Mythe?

Als je het nestgenootsyndroom onderzoekt, zul je waarschijnlijk ideeën en opvattingen tegenkomen dat het niet bestaat. Deze mensen beweren vaak dat honden koppig zijn en dat elke hond kan worden getraind om zich goed te gedragen met andere honden. De vraag is, is hier enige waarheid in?.

De meeste hondenexperts houden vol dat het nestgenootsyndroom geen mythe is en een echt probleem is, en als we naar hun werk en ervaringen kijken, is het moeilijk om hier tegenin te gaan. Het blijkt echter ook dat hoe moeilijk het tot op zekere hoogte wordt overdreven. Het is mogelijk, maar niet onmogelijk. Anekdotisch bewijs suggereert dat het mogelijk is dat twee puppy’s uit één nest normale, goed opgevoede honden worden. Als er genoeg tijd, moeite en toewijding in wordt gestoken, is het omzeilen van het nestgenootsyndroom zeker mogelijk; mensen zijn zich er echter vaak niet van bewust hoeveel moeite het kost en nemen alleen kortere wegen, wat leidt tot de talloze problemen die in dit artikel worden genoemd.

Dus, om de bovenstaande vraag te beantwoorden, geen nestgenoot-syndroom is geen mythe, maar het is zeker niet iets dat elke keer zal voorkomen als twee nestgenoten samen worden opgevoed. Uiteindelijk komt het neer op de eigenaar en hun toewijding en hoe goed de honden hierop reageren.

Preventie Van Littermate Syndroom

Een veelgehoorde vraag was of het nestgenootsyndroom voorkomen kon worden. Hoewel het nestgenootsyndroom in theorie kan worden voorkomen, is het in de praktijk nogal lastig. Onthoud dat zelfs van de meest ervaren puppyfokkers en -fokkers (en andere hondentrainingsexperts) wordt verwacht dat ze het nestgenootsyndroom voorkomen, dus het is hoogst onwaarschijnlijk dat een minder opgeleide persoon meer succes zal hebben. Op een absoluut minimum zouden de twee puppy’s individueel moeten worden verzorgd en in een bench moeten worden geplaatst, naast het feit dat ze veel een-op-een tijd hebben met hun nieuwe eigenaren, iets dat effectief zou resulteren in een verdubbeling van de tijd en werklast die nodig is om te trainen en gezelschap op te bouwen met de pups. Het is echt een gigantische taak en een die zelfs de meest ervaren professionals zullen afraden. Als je twee honden hebt, doe het dan niet

Wat als je al puppy’s uit hetzelfde nest hebt mee naar huis genomen? Volgt deze tips van experts:

Geef de puppy’s elke dag tijd uit elkaar. Ze moeten apart worden gelopen, gespeeld en getraind.

Sta niet toe dat uw puppy’s een kooi delen.

Serveer ze hun maaltijden in aparte kommen.

Elke hond is uniek, dus het is belangrijk om je daarvan bewust te zijn wanneer je met je puppy traint en speelt.

Creëer een band met elke puppy afzonderlijk.

Socialiseer de puppy’s tussen de leeftijd van acht en 16 weken, zodat ze elk andere honden en mensen ontmoeten zonder dat de andere puppy aanwezig is.

Als je nog steeds problemen hebt, overweeg dan om een puppy te geven aan een vriend, familielid of familielid die bereid is om voor de hond te zorgen.