Hoe Een Hond Disciplineren Na Een Gevecht? Dit Is Een Complete Gids!

Hoe Een Hond Te Disciplineren Na Het Vechten?

Hondenbezitters willen hun hond instinctief straffen voor ruzie met een andere hond. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is dit echter niet het juiste om te doen. Als u zich ooit in de ongewenste situatie bevindt dat u na een gevecht met uw hond te maken krijgt, moet uw primaire wachtwoord altijd discipline zijn. Waarom? Omdat discipline de sleutel is om orde in het leven van uw hond te scheppen en hen te laten zien dat u de enige bent die mag regeren.

Hoe zorg je voor discipline na een gevecht?

Uw huishouden moet ordelijk en gehoorzaam zijn. Honden gedijen op consistentie, voorspelbare tijden en gelijk beheer van middelen. Als uw honden tijdens de maaltijden ruzie krijgen, zorg er dan voor dat ze elke dag in dezelfde kamer worden gevoerd. Als ze om je vechten, dwz genegenheid van je krijgen, zorg er dan voor dat je evenveel tijd met beide honden doorbrengt, maar zorg ervoor dat je dit samen doet, anders kan het jaloezieniveau toenemen, wat op zijn beurt kan leiden tot verdere ruzies.

Zodra je het bovenstaande hebt vastgesteld, verplaats je dit niveau van discipline naar je distributie van waardevolle momenten, zoals speelgoed en lekkernijen. Je mag geen speelgoed voor honden achterlaten om mee te spelen. U kunt speeltijden en speelgoed aanwijzen en uw honden deze gedurende die tijden laten gebruiken. Zodra de speeltijd voorbij is, neem je ze weg.

Hoe Weet U Of Een Hondengevecht Serieus Is?

Het kan vaak behoorlijk lastig zijn om te bepalen of twee honden aan het vechten zijn of daadwerkelijk vechten. De eerste omvat acties die agressief lijken, zoals bijten, groeien en worstelen.

Dit kan hondenbezitters in een lastige positie brengen. Er zijn veel vragen die je moet stellen als je probeert te achterhalen wat er aan de hand is. Wat is het nut van een hondengevecht? Moet ik ingrijpen? Wat als het een echt gevecht is, en ik grijp niet snel genoeg in? Enzovoort. Kortom, het is een erg lastige positie om jezelf in te vinden. Als je je echter in deze niet benijdenswaardige situatie bevindt, zijn hier enkele handige tips die je zullen bepalen of het een serieus hondengevecht is of slechts twee puppy’s die een speelse worsteling hebben.

Gedrag dat aangeeft dat het een serieus gevecht is:

1. De lichamen van de hond zijn stijf en stijf, met de haren op de bovenrug van de hond (vaak zijn nekharen genoemd) die aan de uiteinden hangen.

2 De bek van de honden is gesloten en heeft een gekrulde lip. Ze maken een waarschuwend gegrom.

3. De oren van de hond zijn plat teruggespeld.

4. De bewegingen van de hond zijn snel en efficiënt in plaats van om beurten rond te stuiteren.

5. De ene hond probeert weg te komen van de andere, en hun lichaamstaal is onderdanig, bijv. staart tussen de poten.

6. Een hond die een gebied verlaat, keert niet terug om dezelfde reden als tijdens een vriendschappelijk gevecht.

Gedrag dat aangeeft dat het ernstig is:

1. Beide honden spelen boog door de voorste helft van hun lichaam neer te leggen, terwijl de achterkant in de lucht is.

2. Brede grijns met open mond.

3. Beide honden hebben een veer in hun stap, die om elkaar heen stuitert.

4. Overdreven, langdurig gegrom (speelgroei kan zelfs erger klinken dan gegrom tijdens serieuze gevechten).

5 Beide honden zijn kwetsbaar als ze vallen, hun onderkant blootleggen en om de beurt achter elkaar aan zitten.

6 Beide honden blijven terugkomen voor meer, namelijk om te spelen.

Wat Te Doen Na Een Hondengevecht?

Als hondenbezitter is het kijken naar vechtende honden een van de moeilijkste en meest angstaanjagende ervaringen. Wat doe je? Je geliefde viervoeter zien happen, grommen, bijten en uitzonderlijk agressief zien optreden is al erg genoeg, maar wat is de beste manier om met de nasleep om te gaan?

Het belangrijkste dat je niet moet doen, is je emoties de overhand te laten krijgen. Het is het beste om te vergeten dat het is gebeurd, want dat is tenslotte wat uw hond zal doen. Ze zullen hun dag voortzetten, niet blijven hangen in het gevecht nadat het is gebeurd. U kunt hetzelfde doen. U kunt de kans vergroten dat het opnieuw gebeurt als u zich meer zorgen maakt. Het is belangrijk om kalm en positief te blijven voor de lange en korte termijn. Laten we dus, in de geest van positiviteit, eens kijken naar wat je moet doen na een hondengevecht.

1) Nadat het gevecht voorbij is en de honden zijn gescheiden, haal diep adem en probeer kalm te blijven. Het is van cruciaal belang dat u ontspannen blijft om zowel kracht als kalmte over te brengen op uw hond(en). Onthoud dat je trouwe viervoeter(s) zich zullen voeden met je emoties, dus voordat je ook maar iets doet, moet je diep in- en uitademen.

2) Bepaal welke hond gewond is geraakt. Als beide honden gewond zijn geraakt, bepaal dan wie het ernstigst was. In de meeste gevallen zal dit de jongste of kleinste hond zijn. Onderzoek je hond zorgvuldig en grondig op verwondingen, en zorg ervoor dat je in zijn mond kijkt. Als uw hond een dikke vacht heeft, onderzoek dan zorgvuldig zijn vacht om te zien of er tekenen van ongemak zijn.

3) Als uw hond bloedt, breng dan een schone doek of handdoek aan op de wond totdat het bloeden stopt. Probeer nooit zelf wonden te behandelen of geef uw hond enige vorm van medicatie (laat dat altijd over aan een dierenarts). Zodra u het bloeden hebt gestopt, plaatst u uw hond in een veilige ruimte.

4) Inspecteer de tweede hond net zoals u de eerste hond deed, en behandel eventuele verwondingen op precies dezelfde manier als hierboven vermeld. Zet de tweede hond in een apart beveiligd gebied.

5) Als een (of beide) hond(en) meer dan lichte verwondingen heeft opgelopen, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts. Wonden veroorzaakt door een hondengevecht kunnen vaak meer schade aanrichten dan je zou verwachten; daarom kan het nodig zijn dat uw hond(en) een antibioticakuur krijgen om een mogelijke infectie te stoppen.

6) Houd de honden minimaal 48 uur na het gevecht gescheiden. Ze moeten kunnen ontspannen en weer hun normale zelf kunnen worden, net als mensen. Zorg ervoor dat je individueel met ze loopt, voedt en tijd doorbrengt.

Vervolgens is het deel dat de meeste hondenbezitters het meest vrezen, het opnieuw introduceren van twee honden na een gevecht. In het volgende gedeelte leggen we uit wat je moet doen als je twee honden na een gevecht opnieuw introduceert.

Honden Herintroduceren Na Een Gevecht

Het is ongetwijfeld zenuwslopend om twee honden opnieuw te introduceren nadat ze hebben gevochten, vooral als ze in hetzelfde huishouden wonen. Het opnieuw introduceren van honden na gevechten is een stressvolle taak. Het is belangrijk om kalm, beheerst en koel te blijven wanneer je met het proces begint. Volg deze tips om het herintroduceren van honden na een gevecht zo pijnloos en stressvrij mogelijk te maken.

1) Herintroduceer honden na een gevecht op een neutrale plek. Neem iemand anders mee om een van de honden mee te nemen. U moet aan elke hond een halsband en riem bevestigen. Je helper neemt één hond mee.

2) Begin langs een pad te lopen met een of meer honden. Wanneer u ongeveer 15-20 passen voor uw helper bent, geeft u uw helper een teken om hetzelfde pad achter u en de hond af te lopen. Laat uw hond en uw helper langzaam dichterbij komen totdat u zij aan zij bent. Als een van de honden negatief reageert, vergroot dan de afstand tussen de honden.

3) Ga hiermee door totdat de honden naast elkaar lopen. Laat op dit punt uw helper geleidelijk achterop raken en de opening tussen de twee honden groter maken. Draai je om en loop naar je helper. Loop direct langs je helper, zodat de honden geen interactie hebben. Dit moet drie tot vier keer worden herhaald.

4) Op het punt waar de honden elkaar comfortabel lijken te passeren zonder enige reactie, stop en laat ze kort met elkaar omgaan.

5) Wanneer u thuiskomt, laat de honden dan (terwijl ze nog aangelijnd zijn) in de achtertuin met elkaar omgaan. U moet uw honden in de gaten houden en ervoor zorgen dat ze niet onbeheerd worden achtergelaten. Zorg dat er altijd wat aanwezig is om eventuele incidenten op te lossen.

6) Laat de honden alleen met elkaar omgaan als je dichtbij genoeg bent om in te grijpen mocht er iets ongewensts gebeuren. Als je geen toezicht op ze kunt houden, plaats ze dan in aparte beveiligde ruimtes.

Kunnen honden en katten samenleven na het vechten?

In de meeste gevallen is het antwoord op bovenstaande vragen ja. Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om uw hond te helpen opschieten. Dr. Nicholas Dodman, een expert op het gebied van hondengedrag, zegt dat een strategie genaamd Nothing in Life is Free kan helpen om ruzie in huis te voorkomen. De honden worden getraind om stil te zitten of te blijven voordat ze worden geaaid of gevoerd.

Toen de theorie van Dr. Dodman werd toegepast op huizen met vechthonden, ontdekten onderzoekers dat er significante verbeteringen waren in het gedrag van deze honden. Ze theoretiseerden dat het gebruik van deze strategie effectief kan zijn. Het introduceert een rigide structuur voor maaltijden en genegenheid en leert de honden dat ze hun deel zullen krijgen van wat er wordt aangeboden, of dat nu eten, aandacht, spelen, enz.